torsdag 16 februari 2012

Tiden går fort och mycket spännande händer på förlaget!
På ZimZalabim som är den del av Idus Förlag som marknadsför barnböckerna kan vi berätta att vi har två nya böcker på ingång. De beräknas komma runt 2 mars. Inom ytterligare några veckor har vi ytterligare ett par barnböcker här.

Här presenterar vi Barnens ABC
Vad önskar sig Alice? Vad hände med Hugos lillebror? Vad ska Ella bli när hon blir stor? Vad är Lucas rädd för? Lär dig bokstäverna med hjälp av barnen i Övredal!

Texten lockar såväl den nyfikna 3-åringen som den vetgiriga 7-åringen.
På ett pedagogiskt sätt är den rimmande texten skriven med både stora och små bokstäver. Barnet väljer vilken text de vill läsa beroende på var i läsutvecklingen det befinner sig. Boken kan användas redan från 3-års åldern då barnen lyssnar när förälder/pedagog läser för att efter en tid själv intressera sig för bokstäverna. Barnen brukar snabbt lära sig att känna igen sin egen och kompisarnas bokstäver.


Används boken som läsebok i en klass läser alla barn samma bok men den texten som passar deras läsutveckling. Då kommer man bort från den tävlingssituation som ibland kan uppstå om några barn är längre fram i sitt läsande.
Vill barnen utmana sig med att läsa texten med små bokstäver kan de hitta stöd i den övre texten och jämföra hur orden ser ut.


En bok som växer med barnen!
Provläs gärna här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar